Termeni și condiții

Această pagină a fost modificată ultima oară pe 6 septembrie 2019.

Utilizarea site-ului

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul incalzitoareexterior.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare. Prestige Art Design SRL isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor; de asemenea, Prestige Art Design SRL isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Aceste erori nu obliga Prestige Art Design SRL la nicio actiune.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi acest site. Continuarea folosirii site-ului implica acceptarea modificarilor efectuate. Tot continutul site-ului incalzitoareexterior.ro este proprietatea Prestige Art Design SRL si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor.

Folosirea fara acordul scris a Prestige Art Design SRLa oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare. Pentru a ne sesiza orice incalcare privind legea pentru protectia drepturilor de autor, ne puteti contacta la [email protected] .

Pentru a face o comanda on-line este necesara autentificarea in cazul in care exista un cont creat anterior sau completarea unui formular, utilizatorul avand obligatia de a furniza informatii reale si corecte despre persoana sa. Daca Prestige Art Design SRL suspecteaza ca informatiile puse la dispozitie de utilizator nu sunt reale, isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul acestuia la serviciile oferite de site-ul incalzitoareexterior.ro si de a anula comanda respectiva.

Notă de informare pentru datele colectate pe site

Prestige Art Design SRL este operatorul datelor dumneavoastră cu caracter personal, cu sediul în București, Sector 3, Strada SEBES, NR 12, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului București sub nr. J40 /22914/2007, având CUI RO 22876878 (în continuare denumită „Societatea”).

Prelucrarea necesară pentru executarea unui contract la care dumneavoastră sunteți parte sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastră înainte de încheierea unui contract. Prin achiziționarea de produse prin intermediul acestui website, sunteți de acord să deveniți parte la un Contract, ale cărui Termeni și condiții sunt prevăzute, în conformitate cu legislația privind încheierea contractelor la distanță.

În acest caz, datele dumneavoastră personale, cum ar fi numele complet, datele de contact, adresa, datele cărții de identitate, detaliile de plată (dacă plătiți online) vor fi prelucrate de către Societate în următoarele scopuri: în vederea încheierii contractului privind produsul achiziționat de pe site-ul nostru, pentru a vă confirma primirea comenzii și expedierea produsului, pentru a expedia produsul la adresa indicată de dumneavoastră, pentru a încasa prețul produsului achiziționat sau vom păstra datele dumneavoastră atunci când doriți să returnați produsul achiziționat, în acord cu Termenii și condițiile contractuale generale.

De asemenea, puteți gestiona datele dumneavoastră personale în contul dumneavoastră personal aici.

Prelucrarea în temeiul consimțământului clientului

Datele dumneavoastră constând în nume, prenume, e-mail, număr telefon și informațiile comunicate în mod voluntar în cuprinsul mesajului dumneavoastră, furnizate de dumneavoastră prin intermediul acestui formular, sunt necesare pentru a vă putea crea contul și a posta anunțuri conform solicitărilor dumneavoastră.

De asemenea, datele pot fi utilizate de Societate și pentru comunicarea cu dumneavoastră prin canalele pe care le-ați aprobat pentru a vă ține la curent în legătură cu activitatea noastră, prin transmiterea de newsletter, anunțuri și alte informații cu privire la serviciile, produsele noatre, precum și despre evenimente și proiecte ale Societății sau pentru sondaje în rândul clienților, campanii de marketing, analiză de piață, tombole, concursuri sau alte activități ori evenimente promoționale („marketing general”).

De asemenea, Societatea poate utiliza preferințele dumneavoastră decurgând din activitatea pe site-ul nostru, pentru a vă comunica informații cu privire la servicii, produse, evenimente, campanii sau alte activități similare preferințelor dumneavoastră („marketing targetat”). Pentru aceste scopuri, ne bazăm pe temeiul consimțământului dumneavoastră.

În ceea ce privește postarea anunțurilor și comunicările legate de marketing menționate mai sus, vă vom transmite informațiile respective doar după ce ați selectat această opțiune de a participa și vă vom oferi posibilitatea de a nu mai participa în orice moment, în cazurile în care nu doriți să mai primiți comunicări legate de marketing din partea noastră.

Puteți astfel alege să vă retrageți consimțământul privind existența contului dumneavoastră, prin simpla accesare a linkului ‘șterge cont’, după cum  puteți alege să vă retrageți consimțământul privind materialele de marketing/ newsletter în orice moment prin simpla accesare a linkului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecărui newsletter sau invitație la evenimente.

De asemenea, în vederea retragerii consimțământului dumneavoastră pentru orice prelucrare asupra căreia ați consimțit în prealabil, puteți să ne transmiteți un e-mail la [email protected], să ne contactați la nr. de telefon +40.774.606.616 sau să ne comunicați o scrisoare la adresa Strada Sebes, nr 12, București, sector 3. Pentru a nu mai primi materiale adaptate preferințelor dumneavoastră, vă rugăm să consultați Politica Cookie, pe care o găsiți aici .

Ca regulă generală, în cazurile în care vă retrageți consimțământul, Societatea nu va mai permite prelucrarea datelor dumneavoastră și va lua măsurile corespunzătoare pentru ștergerea oricăror înregistrări cu datele dumneavoastră cu caracter personal. Cu toate acestea, în cazul în care prelucrarea este strict necesară, iar prelucrarea s-ar putea baza pe alte temeiuri legitime prevăzute prin dispozițiile legale aplicabile, Societatea va proceda în continuare la prelucrarea respectivă și vă va informa în acest sens.

Retragerea consimțământului dumneavoastră nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului de dinaintea retragerii acestuia.

Nu vom folosi datele dumneavoastră cu caracter personal în luarea unor decizii automate care să vă afecteze sau să creeze profiluri ale dumneavoastră, cu excepția celor menționate prin Politica Cookie, pe care o puteți citi aici.

Destinatarii datelor

Datele dumneavoastră sunt colectate prin intermediul website-ului curent și pot fi dezvăluite către persoanele noastre împuternicite sau alți operatori independenți (ex. firme de curierat) în principal prestatori de servicii sau colaboratori ai Societății, în vederea prelucrării datelor cu caracter personal în scopurile premise prin prezenta, în numele nostru și doar în conformitate cu instrucțiunile noastre.

În cazul colaborării cu persoanele împuternicite, Societatea va păstra controlul asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal și se va asigura că persoanele împuternicite folosesc măsuri tehnice și organizaționale corespunzătoare, în conformitate cu legea aplicabilă, pentru a asigura integritatea și securitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal. Datele dumneavoastră nu vor fi dezvăluite către alte state.

Durata stocării

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi păstrate atât timp cât sunt necesare în mod rezonabil în scopurile permise prin prezenta sau până la momentul când vă retrageți consimțământul. Ca regulă generală, în cazurile în care vă retrageți consimțământul, Societatea nu va mai permite prelucrarea datelor dumneavoastră și va lua măsurile corespunzătoare pentru ștergerea oricăror înregistrări cu datele dumneavoastră cu caracter personal.

Cu toate acestea, vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apărarea de către Societate a unui drept al dumneavoastră sau al altei persoane în justiție, până la finalul perioadei de retenție relevante sau până la soluționarea respectivelor acțiuni în instanță.

Cu excepția cazului în care ne solicitați în mod expres să stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului în care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apărarea unui eventual drept în justiție fără perioadă de păstrare, formularele vor fi distruse și datele cu caracter personal vor fi șterse în termen de maximum 3 ani de la data la care au fost colectate.

Drepturile clientului

Sub rezerva anumitor condiții legale, aveți următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal:

  • dreptul de acces și dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastră pe care le deținem;
  • dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte;
  • dreptul la ștergerea datelor;
  • dreptul la restricționarea utilizării de către Societate a datelor dumneavoastră cu caracter personal, în anumite cazuri (de exemplu, atunci când contestați inexactitatea datelor dvs. personale, pentru o perioadă care ne permite să verificăm o astfel de exactitate);
  • dreptul la portabilitate, care vă permite să primiți datele personale referitoare la dumneavoastră pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit automat sau să transmiteți aceste date altui operator;
  • dreptul de a obiecta, care vă permite să vă opuneți prelucrării în continuare a datelor dvs. personale în condițiile și limitele stabilite de lege.

Societatea va asigura exercițiul tuturor drepturilor dumneavoastră și de aceea, dacă doriți să procedați în sensul celor de mai sus, vă rugăm să ne transmiteți un e-mail la adresa [email protected] sau o notificare scrisă la adresa Str. Industriilor, nr 53, sector 3, București.

Este posibil să vă cerem să vă dovediți identitatea comunicându-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligațiile de securitate pe care le avem și a împiedica divulgarea neautorizată a datelor. Soceitatea va lua în considerare orice solicitări sau plângeri primite din partea dumneavoastră și vă vom transmite un răspuns imediat ce va fi posibil, însă nu mai târziu de 1 (una) lună de la primirea cererii.

De asemenea, aveți dreptul de a adresa o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, București.

 

EXPEDITIE SI LIVRARE

Livrarea se face in termen de 24 – 72 de ore ( 1-3 zile lucratoare).

COSTURILE DE LIVRARE

Costurile pot varia in functie de destinatie, de greutatea si marimea coletului. Tarifele de transport sunt stabilite de catre firmele de curierat si pot fi achitate la DESTINATIE (de catre client). In momentul efectuarii comenzii pe site veti fi informati si cu privire la costurile de transport – acestea se vor regasi pe factura proforma si variaza in functie de numarul si greutatea prelatelor. PRESTIGE ART DESIGN SRL nu stabileste in mod independent costurile de transport si nu este beneficiarul acestor sume.

Pentru comenzi mai mari de 300.00 lei PRESTIGE ART DESIGN SRL va suporta costurile de transport.

CUM PLĂTESC?

Plata se poate face:

  • in numerar, la livrare (sistem ramburs) pentru sume cuprinse intre 1-2500 lei.
  • prin banca: daca preferati aceasta modalitate de plata sau valoarea comenzii este mai mare de 2500 lei, va rugam sa selectati aceasta optiune in momentul comenzii; un reprezentant al Prestige Art Design SRL se va ocupa de toate detaliile (factura proforma, confirmare plata etc.) astfel incat comanda dvs. sa fie livrata in cel mai scurt timp. Livrarea produselor se va face numai dupa intrarea banilor in contul nostru. Confirmarea platii poate dura intre 24 si 48 de ore.

Plata cu cardul

Pe prelatesoare.ro puteți plăti și direct cu cardul, prin intermediul sistemului integrat de plată MobilPay™. Acesta vă asigură o tranzacție securizată și comodă.

Garantia se acorda pentru 30 de zile de la data cumpararii produsului, cu exceptia anumitor produse, conform legii 449/2003, articolul 20. Aceste exceptii sunt declarate pe pagina produselor respective. „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 15 zile calendaristice de la primirea produsului. ” OUG 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Clientii incalzitoareexterior.ro, persoane fizice, pot returna produsele cumparate, in termen de 15 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Clienții incalzitoareexterior.ro, persoane juridice, pot returna produsele cumparate, in termen de 15 zile calendaristice de la primire, situatie in care taxa de retur va fi de 10% din valoarea facturii fara TVA . Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. PRESTIGE ART DESIGN SRL poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 100% din valoarea initiala a produsului. PRESTIGE ART DESIGN SRL va inapoia contravaloarea comenzii, minus eventualele taxe suplimentare percepute, in cel mult 15 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport. Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic, Legea 51/2003, OUG 34/2014 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta.

Produsele care urmeaza a fi schimbate/returnate in perioada de garantie se trimit la adresa VANZATORULUI, insotite de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor. Cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate integral de catre CUMPARATOR, urmand ca VANZATORUL sa trimita pe cheltuiala proprie produsul ce va fi primit in schimb dupa constatarea defectului, integritatii produsului, precum si modului de manevrare/montare. Trimiterea produselor defecte se face DUPA ANUNTAREA PREALABILA A UNUI REPREZENTANT AL VANZATORULUI, specificand EXACT care este DEFECTUL CONSTATAT si utilizind formularur de retur existent pe incalzitoareexterior.ro. Defectele VIZIBILE se reclama in momentul efectuarii receptiei. Prin DEFECT VIZIBIL se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului. Orice reclamatie ulterioara referitoare la acest tip de defecte nu va fi luata in considerare. Receptia se considera ca fiind efectuata in aceeasi zi in care produsul a fost livrat si/sau preluat de catre client sau un reprezentant al acestuia.

VANZATORUL este exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele sale (prelate de soare, accesorii montaj si elemente de montaj (stalpi) au fost deteriorate de vant puternic, furtuna, grindina, trasnet, zapada sau lapovita. Orice deteriorare cauzata de obiecte straine (pietre, craci, tigari ciburi substante chimice etc), nu va face obiectul garantiei. Este considerat vant puternic vantul ce depaseste 15 km/h conform masuratorilor si prognozelor emise de ANM, sau www.accuweather.com pe zona respectiva (Administratia Nationala de Meteorlogie). Aceasta este valabila in lasa de inaltime de 0-20m fata de nivelul solului. In cazul in care produsele sunt montate la peste 20m fata de nivelul solului, limita de vant este stabilita la 15km/h conform masuratorilor si prognozelor emise de ANM sau www.accuweather.com. Vanzatorul este exonerat de orice raspundere si obligatie in cazul in care CUMPARATORUL nu a respectat intocmai termenii si conditiile de garantie, montaj, utilizare.

VANZATORUL este exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele sale (umbrele de soare) au fost deteriorate de vant (indifferent de intensitate), furtuna, grindina, trasnet, foc, zapada sau lapovita. Orice deteriorare cauzata de obiecte straine (pietre, craci, tigari ciburi substante chimice etc), nu va face obiectul garantiei. Vinzatorul nu are obligatia de a anunta cumparatorul de modificarea termenilor si conditiilor de garantie.

VANZATORUL este exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute, montate gresit, au suferit socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara in procesul de inlocuire/montare.

VANZATORUL este de asemenea exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca beneficiarul reparatiei efectuate de CUMPARATOR a utilizat/ manevrat produsul in mod necorespunzator, indiferent daca VANZATORUL i-a adus sau nu la cunostinta beneficiarului conditiile in care se acorda garantia pentru reparatie.

Nerespectarea conditiilor enumerate mai sus duce la pierderea garantiei.

Rezolvarea problemelor de garantie, se va face in maxim 15 zile calendaristice de la data primirii produsului de catre vanzator. Etapele de rezolvare sunt urmatoarele: Repararea produsului. Daca aceasta nu se poate face, produsul va fi inlocuit cu unul nou, identic sau similar. In cazul in care pe stocul vanzatorului nu se mai afla un produs identic sau similar, cumparatorul isi poate alege un alt produs din gama pusa la dispozitie de vanzator si va plati diferenta in cazul unui produs mai scump, sau i se va returna diferenta in cazul unui produs mai ieftin.

In cazul in care niciun produs (exceptie cele identice sau similare) nu este pe placul cumparatorului, acesta poate solicita vanzatorului returnarea integrala a sumei platite la achizitionarea initiala a produsului. Plata acestei sume se va face de catre vanzator in termen de 15 zile calendaristice, in contul specificat de cumparator si doar catre persoana fizica sau juridica ce apare in factura de achizitie a produsului.

Dorinta noastra este ca produsele pe care vi le oferim sa fie in deplina concordanta cu nevoile dumneavoastra. In caz contrar, conform Ordonantei nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, produsele se pot returna in 14 zile calendaristice de la primirea coletului:  „Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele,consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile” .

Denuntarea unilatera a contractului in termenul de 14 zile se aplica doar persoanelor fizice, persoanele juridice neavand aceasta posibilitate. Persoanele juridice, pot returna produsele cumparate in termen de 14 zile calendaristice de la primire, situatie in care va fi perceputa o taxa de retur de 15% din valoarea facturii fara TVA . Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. PRESTIGE ART DESIGN SRL poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor ce prezinta semen de uzura, deteriorare, etc. pentru readucerea lor la starea initiala, taxe care pot avea o valoare intre 0 si 100% din valoarea initiala a produsului. In cazul persoanelor juridice, denuntarea nu se poate face unilateral.

Notificarea se va data, semna si trimite de catre dvs. prin e-mail la adresa: [email protected]. In situatia mentionata mai sus, clientii nostri pot returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. In cazul in care produsul are semne de folosire si uzura, conform Ordonantei 34/2014 ” Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor” . PRESTIGE ART DESIGN SRL .se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului returnat, pe baza formularului de retur sau a notificarii trimise pe email la adresa mai sus mentionata, completate de catre client. In formularul de retur / notificarea scrisa se completeaza datele si contul bancar al titularului. Formularul de retur de pe site este doar un model. Conform legii, clientul poate să se retragă din contract printr-o declarație neechivocă, prin orice metoda doreste: email, postal, verbal etc.

Cheltuielile de expeditie, in cazul returului, vor fi suportate conform Ordonantei 34/2014, de catre consumator: „Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor”. Suma inapoiata clientului cuprinde toate sumele de bani primite de vanzator de la client pentru produsul respectiv, inclusiv costurile initiale de transport, daca este cazul. Toate produsele returnate pentru care se returneaza suma integrala inapoi trebuie să fie într-o stare perfecta, fără urme de utilizare vizibile si cu certificatul de garantie in original.

Potrivit noii Legi 249/2015, Art. 16, punctul 8, „se interzice conditionarea, sub orice forma, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumparat de pastrarea ambalajului.” Conform prevederii OUG 34/2014  „utilizatorul final este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru utilizatorul final în a-și exercita dreptul de retragere.”  Drept urmare, in cazul in care consumatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, comerciantului i se permite sa scada o parte din suma returnata clientului.

Pentru orice conflict aparut intre PRESTIGE ART DESIGN SRL si clientii sai se va cauta o rezolvare pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca pe a carei raza teritoriala se afla sediul PRESTIGE ART DESIGN SRL.

Contravaloarea transportului produselor catre firma PRESTIGE ART DESIGN SRL va fi suportata de client;

Exceptie de la returnare: produsele achizitionate de persoane juridice, produsele aduse pe comanda speciala (care nu sunt in mod uzual in stocul Prestige Art Design SRL ), produsele consumabile (hartie imprimanta, film, fundaluri de hartie, becuri, kituri de curatare, etc).

Daca intampinati orice probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti solicita conciliere suplimentara la telefon 0774 606 616 sau ne puteti scrie pe adresa [email protected] De asemenea ne puteti scrie prin intermediul formularului de contact disponibil aici.